Arbetsplaner för mountainbikeleder i Båstad

Båstad Turism och Näringsliv och Båstads kommun satsar på att utveckla mountainbikeleder! De vill möta det växande intresset för stigcykling och göra Hallandsåsen till en hållbar mountainbikedestination. 

Så rätt! Så bra! Hallandsåsen och Laholmsbukten bjuder på fantastisk natur, men utan uppmärkta mountainbikeleder är det svårt för både besökare och lokalbor att hitta de allra finaste stigarna och miljöerna.

Förstudie inför MTB-leder 

Jag är stolt över att mitt företag, i samarbete med On Track, har fått förtroendet att göra förstudien som ska vara grund för bland annat samråd markägare och andra intressenter. Vi gör arbetet i samarbete med Båstad Turism och Näringsliv, Båstads kommun, Länsstyrelsen och lokala mountainbikecyklister.

20200331_183640jpg
En småkall vårkväll cyklade jag med Annika från Båstad Turism och Näringsliv och Johan och Hans från Båstads kommun mellan Båstad och Hökafältet i Mellbystrand.

I naturälskarens paradis

Det är häftigt att göra den här förstudien på hemmaplan. Det är här jag gör 90 procent av all tid på cykeln. Naturen här i trakten bjuder på stor variation. Den ena dagen kör jag på snabba, flowiga tallstigar längs havet. Nästa dag trampar jag mig upp till djupa skogar och öppna vidder på Hallandsåsen. Här finns allt... hav, skog och vidsträckta marker. Det är ett paradis för oss naturälskare.

20200406_093711jpg
Inventerar mountainbikeområden på Hallandsåsen.

Kompetens som kompletterar

I förstudien tar vi fram arbetsplaner som blir underlag inför samråd och uppskattning av kostnader för att anlägga och märka upp leder. Planerna innehåller bland annat målbilder, områdesanalyser, kartor, bygginstruktioner och skyltningsinstruktioner. I projektgruppen har vi olika kompetenser och erfarenheter och kompletterar varandra väl. Jag gillar att jobba i nära samarbete med andra, bolla tankar och lära av varandra. 

Förstudien ska vara klar i början av sommaren. Sen hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan vi har de fösta märkta lederna i Båstads kommun.

20200406_093949jpg