Mina tips för hemmavid-cykling

Vi är mitt uppe i en världsomfattande pandemi. Framtiden är oviss. Hur blir det imorgon, nästa vecka, till sommaren? Planer pausas. Vi tar en dag i taget. Håller oss nära hemmet. Undviker att trängas. Det öppnar för nya upplevelser. Låt oss njuta av livet utomhus i vår. Boosta oss med frisk luft. Jag vill tipsa dig om all den fina cykling som vi kan njuta av här i trakterna runt Laholm och Båstad.  Här finns något för alla. 

Cykelparker för mountainbike

På Hallandsåsen har du två cykelparker att välja på. Vallåsen Bike Park är för dig som vill cykla downhill och gärna tar liften uppför. Här kan du hyra DH-cykel om du inte har egen. Leder i alla svårighetsgrader.
Kungsbyggets Äventyrspark finns det pump tracks och flowiga leder för både nybörjare och vana cyklister. Du kan hyra cykel och köra "prova på MTB-cykling" eller ha med din egen cykel. Det finns också mer avancerade leder för endurocyklisten med egen cykel. Här kan man dessutom kombinera cykling med andra aktiviteter.
Både Vallåsen Bike Park och Kungsbyggets Äventyrspark vidtar åtgärder för att förhindra risk för smittspridning av Covid-19 i samband med att de öppnar i påsk.

Offentlig mountainbikeled

Buktenbanan på Hökafältet i Mellbystrand är en märkt led som är öppen för alla. Banan startar och går i mål vid entré Hökafältet, där det också finns parkering, toaletter och grillplats. Banan är 12 kilometer, men med märkta genvägar för den som inte vill cykla hela. Passar de flesta, även nybörjaren.

Den hojjen p den banan
Buktenbanan i Mellbystrand

Uthyrning av mountainbikes och guidade turer

Ridgecycling hyr ut mountainbikes och erbjuder guidade turer på Hallandsåsen och längs Laholmsbukten. Kan ge nya upplevelser även för "locals".

Landsvägscykling

Trakterna runt Båstad och Laholm är välkända för sina många asfalterade småvägar i varierande landskap. Det finns en karta som ger dig ett antal trevliga rutter att välja på. Du hittar kartan i sin helhet, men också GPX-filer och PDF-kartor till respektive rutt på Visit Laholm och Båstad.com

Rekreationscykling

Om du vill stanna för en skön fikapaus under cykelturen eller kanske bara trampa lugnt och njuta av vårsolen, då är du en rekreationscyklist. Du har oftast en cykel som går på både grus och asfalt och det ger dig möjlighet att cykla på de allra minsta, nästintill bilfria vägarna. Och det finns det många av! Fram med hitta.se och reka cykeltur - och du, glöm inte hjälmen.

Jag önskar dig en fin och frisk vår - kanske möts vi på en cykel nånstans i trakten!