Kategorier

Antal nyheter

12Alla

04 dec. 2023

Utveckling av huvudmannaskap för mountainbike i Skåne

2023-2025 jobbar jag med att utveckla Region Skånes huvudmannaskap för mountainbike. Huvudfokus för regionens satsning är att främja god folkhälsa genom rolig, kvalitetssäkrad, tillgänglig och tätortsnära stigcykling.

Läs mer

19 jan. 2023

Schyssta cyklister i Laholms Kommun

Cykla på Landsbygden - Hållbar cykelturism avslutas nu. Leaderprojektet har resulterat i konceptet Cykla schysst, guidat 110 personer och lagt grunden för fortsatt god samverkan kring cykling i Laholms Kommun.

Läs mer

04 jan. 2023

Mountainbikens drivkrafter och trender - så möter vi dem 2023

Varför cyklar vi? Vad vill vi uppleva? Vilka är de största MTB-trenderna? Och hur kan destinationer och företag svara upp mot dessa drivkrafter och trender för att skapa erbjudanden som MTB-cyklister vill ha. Jag har nyligen gjort en analys där jag tittat på dessa frågor. Här bjuder jag på en summering av den.

Läs mer

13 dec. 2022

Nellie Larsson Shop

Nu lanseras Nellie Larsson Shop. Här handlar du utvalda produkter av hög kvalitet för ett aktivt liv. Inledningsvis erbjuder webshopen sportnutrition från Winforce. 

Läs mer

10 okt. 2022

Nu lanseras konceptet Cykla schysst

Cykla schysst är ett resultat av Leaderprojektet Cykla på landsbygden – Hållbar cykelturism. Cykla schysst ska inspirera och vägleda cyklister att vara schyssta och göra rätt när de cyklar på landsbygden. Konceptet lanseras måndag den 10 oktober. Bukten Mountainbikeklubb fick en ”sneak peak” redan på söndagen i samband med att klubbens barn och vuxna cyklade tillsammans på Vallåsen Bike Park.

Läs mer

28 sep. 2022

SM, VM, cup och etapplopp – vilken säsong!

Kallt höstregn strilar mot rutan när jag summerar en varm, torr sommar. Det blev en häftig säsong med många race, stora upplevelser och mycket känslor. Svensk mästarinna, etapplopp, VM-debut… svårt att fånga allt i ord. För första gången sedan jag började tävla, har jag varit frisk och skadefri en hel säsong och det är jag väldigt tacksam för. 

Läs mer

04 aug. 2022

Svensk mästarinna i Cross Country Marathon

Den 31 juli körde jag XCM SM i Ludvika och blev svensk mästarinna. En mångårig dröm förverkligades.

Läs mer

27 jul. 2022

P4 Halland nyfikna på projektet Hållbar cykelturism

Den 27 juli direktsände Förmiddag i P4 Halland från Våxtorp. Reporter André Kvist träffade projektledare Nellie Larsson för en statusuppdatering från Leaderprojektet Cykla på landsbygden - hållbar cykelturism.

Läs mer

08 jun. 2022

Projektgruppen i kreativt arbetsmöte

Den 7 juni träffades projektgruppen för att diskutera de kommunikationsprodukter som ska inspirera cyklister att vara schyssta när de cyklar på landsbygden i Laholms Kommun.

Läs mer

14 maj. 2022

Bloggare för Långloppscupen

Är du nyfiken på mig som tävlingscyklist? Vill du följa minlångloppssäsong? Jag har börjat blogga åt Långloppscupen!

Läs mer

02 mar. 2022

Kunskap om att cykla på landsbygden

Efter ett gediget arbete med research och djupintervjuer har vi nu gjort klart våra kunskapsunderlag om cykling på landsbygden.

Läs mer

09 dec. 2021

Mina möten med stighjältarna

Under sommaren och hösten har jag skrivit en reportageserie om skånska stighjältar. De som lägger oändligt med tid och kraft på att skapa och vårda publika mountainbikeleder. Det har varit en fascinerande resa och jag vill ge dig essensen av mina möten med dessa fantastiska personer, möten som mycket kretsat kring kärleken till stigcykling och den fina känslan av att göra andra glada. Men också det härliga i att få pausa livet som kontorsråtta för att bygga stig.  

Läs mer