Kategorier

Antal nyheter

12Alla

22 jun. 2021

Samordnare för nätverket mountainbike Skåne

Ett nytt, spännande och roligt uppdrag ligger framför mig! I nästa vecka kör jag igång mitt nya uppdrag som samordnare för nätverket mountainbike Skåne.

Läs mer

16 jun. 2021

Tio magiska turer för landsvägscyklister

Vad sägs om ett paket med tio toppenfina landsvägsturer på och runt Hallandsåsen? De tre destinationerna Båstad, Laholm och Ängelholm vill ge cyklister unika upplevelser på Hallandsåsens små, vackra vägar.

Läs mer

21 maj. 2021

Cykelprojektet i Våxtorp rullar i mål

Det är dags att summera cykelprojektet i Våxtorp.

Läs mer

21 maj. 2021

Cykelvänligt på Bjärehalvön

Båstad Turism och Näringsliv vill bjuda sina besökare på fantastiska upplevelser när de är på Bjärehalvön och cyklar. Bland annat genom cykelvänliga boenden och trevliga landsvägsturer.

Läs mer

26 apr. 2021

Vad är viktigast för hållbar och framgångsrik cykelutveckling i Våxtorp?

Välkommen till den tredje workshopen i Förstudie Cykeldestination Våxtorp. Vi ska diskutera vilka de viktigaste faktorerna för ett hållbart och framgångsrikt destinationsarbete är. Ambitionen är också att planera för vidare arbete med prioriterade faktorer. Mötet hålls digitalt den 10 maj kl. 18.30. Alla är välkomna att delta!

Läs mer

30 mar. 2021

Digitalt möte om samarbete och cykling i Våxtorp - 12 april

Välkommen till en digital workshop med fokus på samarbete mellan markägare, företagare och föreningar i Våxtorp. Syftet med mötet är att introducera handledningen Turism på annans mark och utifrån den diskutera möjligheten att märka cykelleder i trakten runt Våxtorp.

Läs mer

16 mar. 2021

Välkommen till workshop om Cykeldestination Våxtorp

Intresset för naturaktiviteter ökar. Många är också nyfikna på närproducerad mat och lokal kultur. Naturturismen bidrar till utveckling av samhällen på landsbygden och skapar möjligheter för både turistföretag och andra näringar. Naturturismen behöver utvecklas vidare på ett hållbart sätt, för såväl naturen som för markägare, lantbrukare, företag och samhällen.

Läs mer

04 feb. 2021

Cykeldestination Våxtorp - förstudien tar form

Jag får nyfikna frågor om projektet Förstudie Destination Våxtorp. Det är bra! Då kan jag berätta om förstudien och vårens workshops. Och framförallt, jag får värdefull input. Några uttrycker oro för att det plötsligt ska dras cykelleder på deras marker. Så är det inte. Det här projektet är en förstudie där vi tittar på om, och hur, Våxtorp kan utvecklas till en cykeldestination – på ett hållbart sätt.

Läs mer

30 nov. 2020

Cykeldestination Våxtorp - lokala röster och omvärldsspan

Nu är förstudien om utveckling av Våxtorp som cykeldestination igång. Under hösten har jag gjort en del förberedelser. Viktigast har varit dialogen med LRF. Jag deltog i mitten av oktober på ett lunchmöte med LRF´s kommungrupp och fick då möjlighet att diskutera projektet med kloka lantbrukare och markägare. Det resulterade bland annat i att projektets styrgrupp förstärkts med en representant från LRF.

Läs mer

30 nov. 2020

Leaderprojekt Förstudie Cykeldestination Våxtorp

Publicerades 28 september - redigerades 11 november och 30 november
I början av sommaren omfamnade jag en rejäl utmaning, men också startskottet för en gammal dröm; att samordna en ansökan för ett Leaderprojekt i cykelmeckat Våxtorp.

Läs mer

14 nov. 2020

Nätverk för MTB-utveckling i Halland

Halland - en framtida mountainbikedestination? Absolut!

Läs mer

06 sep. 2020

Första steget mot MTB-leder i Båstad

Under våren och försommaren har mitt företag, i samarbete med On Track, gjort en förstudie inför anläggning och märkning av mountainbikeleder på Hallandsåsen i Båstads kommun . Förstudien består av fyra arbetsplaner. Varje plan innehåller analys, karta, bygginstruktion och skyltningsinstruktion för en framtida mountainbikeled eller ett lämpligt område för leder.

Läs mer