Kategorier

Antal nyheter

12Alla

19 jan. 2023

Schyssta cyklister i Laholms Kommun

Cykla på Landsbygden - Hållbar cykelturism avslutas nu. Leaderprojektet har resulterat i konceptet Cykla schysst, guidat 110 personer och lagt grunden för fortsatt god samverkan kring cykling i Laholms Kommun.

Läs mer

04 jan. 2023

Mountainbikens drivkrafter och trender - så möter vi dem 2023

Varför cyklar vi? Vad vill vi uppleva? Vilka är de största MTB-trenderna? Och hur kan destinationer och företag svara upp mot dessa drivkrafter och trender för att skapa erbjudanden som MTB-cyklister vill ha. Jag har nyligen gjort en analys där jag tittat på dessa frågor. Här bjuder jag på en summering av den.

Läs mer

13 dec. 2022

Nellie Larsson Shop

Nu lanseras Nellie Larsson Shop. Här handlar du utvalda produkter av hög kvalitet för ett aktivt liv. Inledningsvis erbjuder webshopen sportnutrition från Winforce. 

Läs mer

10 okt. 2022

Nu lanseras konceptet Cykla schysst

Cykla schysst är ett resultat av Leaderprojektet Cykla på landsbygden – Hållbar cykelturism. Cykla schysst ska inspirera och vägleda cyklister att vara schyssta och göra rätt när de cyklar på landsbygden. Konceptet lanseras måndag den 10 oktober. Bukten Mountainbikeklubb fick en ”sneak peak” redan på söndagen i samband med att klubbens barn och vuxna cyklade tillsammans på Vallåsen Bike Park.

Läs mer

28 sep. 2022

SM, VM, cup och etapplopp – vilken säsong!

Kallt höstregn strilar mot rutan när jag summerar en varm, torr sommar. Det blev en häftig säsong med många race, stora upplevelser och mycket känslor. Svensk mästarinna, etapplopp, VM-debut… svårt att fånga allt i ord. För första gången sedan jag började tävla, har jag varit frisk och skadefri en hel säsong och det är jag väldigt tacksam för. 

Läs mer

04 aug. 2022

Svensk mästarinna i Cross Country Marathon

Den 31 juli körde jag XCM SM i Ludvika och blev svensk mästarinna. En mångårig dröm förverkligades.

Läs mer

27 jul. 2022

P4 Halland nyfikna på projektet Hållbar cykelturism

Den 27 juli direktsände Förmiddag i P4 Halland från Våxtorp. Reporter André Kvist träffade projektledare Nellie Larsson för en statusuppdatering från Leaderprojektet Cykla på landsbygden - hållbar cykelturism.

Läs mer

08 jun. 2022

Projektgruppen i kreativt arbetsmöte

Den 7 juni träffades projektgruppen för att diskutera de kommunikationsprodukter som ska inspirera cyklister att vara schyssta när de cyklar på landsbygden i Laholms Kommun.

Läs mer

14 maj. 2022

Bloggare för Långloppscupen

Är du nyfiken på mig som tävlingscyklist? Vill du följa minlångloppssäsong? Jag har börjat blogga åt Långloppscupen!

Läs mer

02 mar. 2022

Kunskap om att cykla på landsbygden

Efter ett gediget arbete med research och djupintervjuer har vi nu gjort klart våra kunskapsunderlag om cykling på landsbygden.

Läs mer

09 dec. 2021

Mina möten med stighjältarna

Under sommaren och hösten har jag skrivit en reportageserie om skånska stighjältar. De som lägger oändligt med tid och kraft på att skapa och vårda publika mountainbikeleder. Det har varit en fascinerande resa och jag vill ge dig essensen av mina möten med dessa fantastiska personer, möten som mycket kretsat kring kärleken till stigcykling och den fina känslan av att göra andra glada. Men också det härliga i att få pausa livet som kontorsråtta för att bygga stig.  

Läs mer

17 nov. 2021

Inspirerande samarbete gav fin produkt om Timbanken

Under hösten har jag varit kommunikationsstöd i ett givande samarbete mellan Oh My och Region Halland. Tillsammans har vi tagit fram en hand out om Timbanken.

Läs mer

05 okt. 2021

Styrelseuppdrag för Hallands Cykelförbund

Jag har nyligen blivit invald som suppleant i Hallands Cykelförbunds styrelse 2021.

Läs mer

17 sep. 2021

Projekt Cykla på landsbygden - Hållbar cykelturism fick tummen upp

Cyklister ska inspireras att göra rätt då de cyklar på landsbygden i Laholm. Ett Leader-projekt för hållbar cykelutveckling planeras.

Läs mer

13 sep. 2021

Animerad film om Timbanken Halland

Hur får vi halländska företagare att bli nyfikna på ett regionalt företagsstöd? Med en inspirerande liten animerad film i de kanaler och sammanhang där företagaren är.

Läs mer

07 sep. 2021

Expert på Hallandsåsen i Tankesmedja om hållbart friluftsliv

De senaste åren har intresset för friluftsliv och natur ökat. Det är positivt på många sätt, men det har också skapat utmaningar. Naturvårdsverket arrangerar en digital tankesmedja om hur vi skapar ett hållbart friluftsliv. Jag delar med mig av min kunskap om friluftsliv och samverkan på Hallandsåsen.

Läs mer

22 jun. 2021

Samordnare för nätverket mountainbike Skåne

Ett nytt, spännande och roligt uppdrag ligger framför mig! I nästa vecka kör jag igång mitt nya uppdrag som samordnare för nätverket mountainbike Skåne.

Läs mer

16 jun. 2021

Tio magiska turer för landsvägscyklister

Vad sägs om ett paket med tio toppenfina landsvägsturer på och runt Hallandsåsen? De tre destinationerna Båstad, Laholm och Ängelholm vill ge cyklister unika upplevelser på Hallandsåsens små, vackra vägar.

Läs mer

21 maj. 2021

Cykelprojektet i Våxtorp rullar i mål

Det är dags att summera cykelprojektet i Våxtorp.

Läs mer

21 maj. 2021

Cykelvänligt på Bjärehalvön

Båstad Turism och Näringsliv vill bjuda sina besökare på fantastiska upplevelser när de är på Bjärehalvön och cyklar. Bland annat genom cykelvänliga boenden och trevliga landsvägsturer.

Läs mer

26 apr. 2021

Vad är viktigast för hållbar och framgångsrik cykelutveckling i Våxtorp?

Välkommen till den tredje workshopen i Förstudie Cykeldestination Våxtorp. Vi ska diskutera vilka de viktigaste faktorerna för ett hållbart och framgångsrikt destinationsarbete är. Ambitionen är också att planera för vidare arbete med prioriterade faktorer. Mötet hålls digitalt den 10 maj kl. 18.30. Alla är välkomna att delta!

Läs mer

30 mar. 2021

Digitalt möte om samarbete och cykling i Våxtorp - 12 april

Välkommen till en digital workshop med fokus på samarbete mellan markägare, företagare och föreningar i Våxtorp. Syftet med mötet är att introducera handledningen Turism på annans mark och utifrån den diskutera möjligheten att märka cykelleder i trakten runt Våxtorp.

Läs mer

16 mar. 2021

Välkommen till workshop om Cykeldestination Våxtorp

Intresset för naturaktiviteter ökar. Många är också nyfikna på närproducerad mat och lokal kultur. Naturturismen bidrar till utveckling av samhällen på landsbygden och skapar möjligheter för både turistföretag och andra näringar. Naturturismen behöver utvecklas vidare på ett hållbart sätt, för såväl naturen som för markägare, lantbrukare, företag och samhällen.

Läs mer

04 feb. 2021

Cykeldestination Våxtorp - förstudien tar form

Jag får nyfikna frågor om projektet Förstudie Destination Våxtorp. Det är bra! Då kan jag berätta om förstudien och vårens workshops. Och framförallt, jag får värdefull input. Några uttrycker oro för att det plötsligt ska dras cykelleder på deras marker. Så är det inte. Det här projektet är en förstudie där vi tittar på om, och hur, Våxtorp kan utvecklas till en cykeldestination – på ett hållbart sätt.

Läs mer

30 nov. 2020

Cykeldestination Våxtorp - lokala röster och omvärldsspan

Nu är förstudien om utveckling av Våxtorp som cykeldestination igång. Under hösten har jag gjort en del förberedelser. Viktigast har varit dialogen med LRF. Jag deltog i mitten av oktober på ett lunchmöte med LRF´s kommungrupp och fick då möjlighet att diskutera projektet med kloka lantbrukare och markägare. Det resulterade bland annat i att projektets styrgrupp förstärkts med en representant från LRF.

Läs mer

30 nov. 2020

Leaderprojekt Förstudie Cykeldestination Våxtorp

Publicerades 28 september - redigerades 11 november och 30 november
I början av sommaren omfamnade jag en rejäl utmaning, men också startskottet för en gammal dröm; att samordna en ansökan för ett Leaderprojekt i cykelmeckat Våxtorp.

Läs mer

14 nov. 2020

Nätverk för MTB-utveckling i Halland

Halland - en framtida mountainbikedestination? Absolut!

Läs mer

06 sep. 2020

Första steget mot MTB-leder i Båstad

Under våren och försommaren har mitt företag, i samarbete med On Track, gjort en förstudie inför anläggning och märkning av mountainbikeleder på Hallandsåsen i Båstads kommun . Förstudien består av fyra arbetsplaner. Varje plan innehåller analys, karta, bygginstruktion och skyltningsinstruktion för en framtida mountainbikeled eller ett lämpligt område för leder.

Läs mer

16 jun. 2020

Trevligt skribentuppdrag för Magasin Laholm

Mina första jobb inom kommunikationsbranschen hade alla stark koppling till journalistik. Under tiden som jag studerade kommunikationsvetenskap jobbade jag extra på Helsingborgs Dagblads Presscenter och mötte där hundratals besökare som var nyfikna på allt från pressfrihet till tryckeri och på Hallandsposten ingick jag i en grupp med ungdomsreportrar som skildrade verkligheten med unga ögon.

Läs mer

03 jun. 2020

Mat- och cykelupplevelser på Ulvereds Hjorthägn

Tänk dig stilla, öde vägar. Du susar förbi idylliska torp och betesmarker, genom vacker lövskog och mäktig granskog. Fågelkvitter som sällskap. Kilometerna blir till mil och du stannar till vid ett vattenfall för paus. Andas in lugnet. Snart redo att trampa vidare. Efter cykelturen väntar nya upplevelser - unika delikatesser i en unik miljö.

Läs mer

27 maj. 2020

Så utvecklas cyklingen i Sverige - från dagens webbinarium

Idag deltog jag på Cykelfrämjandets webbinarium ”Så utvecklas cyklingen i Sverige”. Det var suveränt att kunna ta del av kunskap och insikter från bland andra Region Stockholm och Trafikverket – hemma vid den egna datorn.

Läs mer

19 maj. 2020

Cykelexpert i workshop om viktig väg

För ett år sedan deltog jag som cykelexpert i en workshop om brister längs en regionalt viktig vägsträcka och fick ge in put till en studie om framtida åtgärder längs vägen. Nu är den studien klar. Att vara cyklisternas språkrör och föra fram vårt perspektiv var ett mycket inspirerande uppdrag.

Läs mer

23 apr. 2020

Cykelutveckling för folk och företagande

Den här veckan har jag stort fokus på två cykeluppdrag som båda är väldigt inspirerande.
Alla samtal jag har, allt jag läser och ser säger tydligt att cykelutveckling är helt rätt i tiden. På cykel blir naturen tillgänglig för de flesta och aldrig har möjligheten att ta sig ut i naturen varit så viktig, för så många. Samtidigt behöver många företag hitta nya sätt att locka kunder, närmast i tiden från närområdet och lite längre fram i tiden från övriga Sverige. Då är cykelprodukter ett bra alternativ.

Läs mer

09 apr. 2020

Arbetsplaner för mountainbikeleder i Båstad

Båstad Turism och Näringsliv och Båstads kommun satsar på att utveckla mountainbikeleder! De vill möta det växande intresset för stigcykling och göra Hallandsåsen till en hållbar mountainbikedestination.

Så rätt! Så bra! Hallandsåsen och Laholmsbukten bjuder på fantastisk natur, men utan uppmärkta mountainbikeleder är det svårt för både besökare och lokalbor att hitta de allra finaste stigarna och miljöerna.

Läs mer

01 apr. 2020

Mina tips för hemmavid-cykling

Vi är mitt uppe i en världsomfattande pandemi. Framtiden är oviss. Hur blir det imorgon, nästa vecka, till sommaren? Planer pausas. Vi tar en dag i taget. Håller oss nära hemmet. Undviker att trängas. Det öppnar för nya upplevelser. Låt oss njuta av livet utomhus i vår. Boosta oss med frisk luft. Jag vill tipsa dig om all den fina cykling som vi kan njuta av här i trakterna runt Laholm och Båstad. Här finns något för alla.

Läs mer

30 mar. 2020

Jag förverkligar min dröm

Den här våren förverkligar jag en livsdröm!

Läs mer