03 jun. 2020

CykelutvecklingMat och cykelUpplevelsecyklingBikingulvered

Mat- och cykelupplevelser på Ulvereds Hjorthägn

Tänk dig stilla, öde vägar. Du susar förbi idylliska torp och betesmarker, genom vacker lövskog och mäktig granskog. Fågelkvitter som sällskap. Kilometerna blir till mil och du stannar till vid ett vattenfall för paus. Andas in lugnet. Snart redo att trampa vidare. Efter cykelturen väntar nya upplevelser - unika delikatesser i en unik miljö.

Under våren har jag och Elisabet Ekdahl på fantastiska Ulvereds Hjorhägn i Hallands inland tagit fram tre mat- och cykelpaket som erbjuder olika kombinationer av unika mat- och cykelupplevelser. 

Jag har verkligen njutit av att reka cykelturerna som ingår då du köper ett paket. Det halländska inlandet är så vackert och fridfullt. Ulvereds cykelsatsning är perfekt tajmad - det är många som bor inom en radie på ett par timmar som kan få nya, fina upplevelser här.

Det finns tre cykelrutter att välja bland:

  • Halländsk tystnad och Danska fall, 33 km
    Den här turen passar alla. Perfekt om du vill njuta av naturen från cykelsadeln. Alla cyklar funkar bra.
  • Flammafallet och Mästocka Ljunghed, 45 km
    Turen är för dig med viss cykelvana. Hybridcykel, gravelbike eller mountainbike passar bra.
  • Tyst inland och Hallands Toscana, 85 km
    Turen är för dig som gärna cyklar lite längre vägsträckor. Landsvägscykel passar allra bäst, men även en hybridcykel funkar fint.

Cykelrutterna får du som GPX-filer eller som PDF-karta. Alla rutterna startar och avslutas vid Ulvereds hjorthägn.

Efter cykelturen njuter du av hjorthägnets unika, lokalproducerade mat och fina naturupplevelser. Du kan också välja att få med dig en matsäck med delikatesser ut på cykelrundan.

Länk till Ulvereds Hjorthägn hemsida