22 jun. 2021

MountainbikeNätverkSkåneMTB Skåne

Samordnare för nätverket mountainbike Skåne

Ett nytt, spännande och roligt uppdrag ligger framför mig! I nästa vecka kör jag igång mitt nya uppdrag som samordnare för nätverket mountainbike Skåne.

Jag kommer att kombinera mina kunskaper och erfarenheter inom kommunikation, destinationsutveckling och mountainbike. I uppdraget ingår bland annat att besöka de olika ledområdena inom MTB Skåne och rapportera om spåren och eldsjälarna bakom dem. Det ska bli fantastiskt kul att uppleva de olika mountainbikelederna, men också att ta del av det engagemang och den passion som ligger bakom varje meter märkt stig. Jag vet hur mycket arbete som krävs - dialoger, samarbete, finansieringslösningar, grävning, trimning, skyltning... jag är full av beundran för alla de som gör det möjligt för andra att cykla i vår fantastiska svenska natur.

Jag samarbetar med Stiftelsen Skånsk Mountainbikeutveckling och det är möjligt tack vare stöd från Region Skåne. Det är en del i det ambitiösa arbetet med att etablera ett riktigt bra nätverk av skånska MTB-leder. 

Så här skriver Stiftelsen på sin hemsida om syftet med mitt kommande arbete: Vi vill lyfta fram det fina utbud av stigar som börjat växa fram, men också lyfta fram personer bakom för att visa på en ökad förståelse för vilka värden det ideella engagemanget hos stigbyggarna ger samhället i övrigt. Vi hoppas också kunna fånga upp nya initiativ och projekt att vilja vara del av det regionala nätverket av leder vi vill skapa, och förhoppningsvis kunna erbjuda lite stöd och hjälp på vägen dit.

Länk till Stiftelsen Skånsk Mountainbikeutveckling 

Du kommer at kunna följa min resa på de skånska mountainbikestigarna på hemsidan Mountainbike Skåne, Facebooksidan MTBSKåne och via Instagramkontot mtbskane