16 jun. 2020

SkribentSkrivaFrilansreporter

Trevligt skribentuppdrag för Magasin Laholm

Mina första jobb inom kommunikationsbranschen hade alla stark koppling till journalistik. Under tiden som jag studerade kommunikationsvetenskap jobbade jag extra på Helsingborgs Dagblads Presscenter och mötte där hundratals besökare som var nyfikna på allt från pressfrihet till tryckeri och på Hallandsposten ingick jag i en grupp med ungdomsreportrar som skildrade verkligheten med unga ögon.

Efter min magisterexamen jobbade jag som både sportreporter och allmänreporter på Laholms Tidning. Det var lärorikt och spännande - att vara en del av en pulserande redaktion och servera kommuninvånarna allt från fotbollsreferat till djuplodande porträtt och heta till nyheter - så roligt!

Min resa gick sen från den lilla lokaltidningen till det stora, komplexa infrastrukturprojektet tunnelbygget genom Hallandsåsen och den statliga kommunikationsvärlden. I nästan 15 år jobbade jag som kommunikatör och kommuniktionsstrateg på Trafikverket. Helt fantastiskt på många sätt. Under den här perioden bestod mitt arbete av otroligt mycket skrivande i alla tänkbara former. Att skriva har alltid varit en del av mig.

Jag hoppas det blir mycket skrivande framöver. Jag har alldeles nyligen gjort mitt första skribentuppdrag som egen företagare, ett riktigt trevligt reportage om cykling i Magasin Laholms sommarnummer.