Tävlingscyklisten Nellie

Jag är en cyklist som älskar att utmana mig själv och lära mig nya saker; på cykeln och om mig själv som idrottare. Jag cyklar framförallt mountainbike, men också E-cykling och landsväg. Utomhus är jag specialiserad på maratondistans.

Jag har höga ambitioner med min träning och tävling. Jag drömmer bland annat om att köra långlopps-VM 2022. Till min hjälp har jag min man Ulf och övrig familj, min tränare Erik Mattelin på MTräning och mina samarbetspartners. 

Jag lägger framförallt krut på större nationella tävlingar som Cykelvasan, SM i XCM och deltävlingar i Långloppscupen. Under 2021, när det varit begränsat med tävlingar, är mina främsta meriter en tredjeplats med två spurtvinster på Cykelvasan, vinst i Fjällturen och en andraplats på Snapphaneturen.

Tack till mina fantastiska samarbetspartners:
  • Tunturi Sweden/Lapierre Sweden
  • Cycle Service Nordic
  • Motorhalland Skoda
  • Winforce Sverige
  • Right for Bike
  • Båstad Fysio
E-cykling

Jag gör också en satsning på E-cykling där jag bland annat tävlar med och mot värlseliten i Zwift Racing League Premier Division. Jag tävlar och tränar med Team Swedish Zwifters. Vi blev två i världens högsta liga 2020/2021 säsong 3. 

Du följer mig som cyklist via:

Instagram: nellielarsson79
Facebook: Nellie Larsson
YouTube

Jag har tidigare drivit en cykelblogg. Om du är nyfiken på min resa från vuxen nybörjare till elitcyklist så hittar du min resa på Hjulsnurr.

Bukten MTB

Jag är en av initiativtagarna till Bukten Mountainbikeklubb. Jag är idag ledare för den röda gruppen (barn, ca 8-10 år) och sekreterare i föreningens styrelse. Jag är också suppleant i Hallands Cykelförbund med särskilt fokus på mountainbike.