21 maj. 2021

DestinationsutvecklingBåstadHallandsåsenLandsvägscyklingMountainbikeRekreationscyklingUpplevelsecykling

Cykelvänligt på Bjärehalvön

Båstad Turism och Näringsliv vill bjuda sina besökare på fantastiska upplevelser när de är på Bjärehalvön och cyklar. Bland annat genom cykelvänliga boenden och trevliga landsvägsturer.

Jag tycker det är roligt och utvecklande att på deltid jobba med Båstad och Bjärehalvöns utveckling som cykeldestination. Mycket positivt är också att Båstad samarbetar med Laholms kommun och Ängelholms kommun för att tillsammans skapa bra cykelprodukter runt Hallandsåsen. 

I Båstad och på övriga Bjärehalvön finns ett antal Bike approved accomodation; lite extra cykelvänliga boenden. De erbjuder bland annat tryggt förvar av cykel, möjlighet till avspolning av cykel, cykelpump och vatten till vattenflaskan. Nu har vi också tagit fram en guide som hjälper personalen att på boendena ge extra god service och information till cyklisterna och vi har tagit fram en affisch med tips som kanske gör besökarnas cykelvistelse ännu lite bättre. De får samlade tips om var de hittar cykelrundor, uthyrning, guidning och cykelservice. 

Ett annat utvecklingsarbete som pågår just nu är att vidareutveckla de landsvägsturer på och runt Hallandsåsen som finns som kartor och GPX-filer. Potentialen för landsvägscykling är enorm - det finns så många fina, lågtrafikerade vägar i en otroligt fin miljö. När jag cyklade en av turerna på Bjärehalvön i veckan så överväldigades jag av dofterna från rapsfält och blommande äppelträd och vyerna av blått hav och gröna kullar. Det är så vackert och det är en ynnest att få bo och arbeta här. 

Med enkla medel vill destinationen ge cykelupplevelser som överträffar förväntningarna - ett fint exempel på destinationsarbete med kunden i fokus.