14 nov. 2020

DestinationsutvecklingMountainbikeCykelutvecklingNätverkHalland

Nätverk för MTB-utveckling i Halland

Halland - en framtida mountainbikedestination? Absolut!

Region Hallands besöksnäringsavdelning har tagit initiativ till ett nätverk där företag, föreningar och kommuner tillsammans jobbar för att utveckla Halland till en plats dit man åker för att cykla MTB. Där vi invånare har märkta, välfungerande ledområden och där markägare är inkluderade i utvecklingen och tillfreds med att det cyklas på deras ägor.

Jag har varit involverad i nätverksarbetet sedan i våras. Jag tog då kontakt med ett stort antal personer och verksamheter - från Kungsbacka i norr till Laholm i söder -  som kunde tänkas vara intresserade av att vara en del i nätverket. Jag möttes av stort intresse, inte minst av föreningslivet.

I oktober hade vi en första träff. Det var  inspirerande att träffa så många som delar intresset för MTB-utveckling. Vi fick bland annat ta del av erfarenheter från Biking South East, ett nätverk i Östra Småland som utvecklar området runt Kalmar till ett starkt MTB-näste, vilket gav oss värdefull input inför vår gemensamma resa.

Jag jobbar nu tillsammans med en projektledare på Region Halland med att utforma nästa steg i nätverksarbetet här i Halland. Det här är ett väldigt roligt uppdrag som passar mig väldigt bra - jag får jobba med en fråga jag brinner för och med personer som delar mitt engagemang. 

Jag tror på Halland som en MTB-destination. Vi har en fin variation. Från den familjevänliga, kustnära cyklingen längs havet till den mer äventyrliga cyklingen i inlandets skogar.