16 jun. 2021

DestinationsutvecklingBåstadHallandsåsenLandsvägscyklingUpplevelsecyklingCykeldestinationLaholmCykelproduktÄngelholm

Tio magiska turer för landsvägscyklister

Vad sägs om ett paket med tio toppenfina landsvägsturer på och runt Hallandsåsen? De tre destinationerna Båstad, Laholm och Ängelholm vill ge cyklister unika upplevelser på Hallandsåsens små, vackra vägar.

I mitt uppdrag som cykelutvecklare för Båstad Turism och Näringsliv har ambitionen varit att skapa cykelupplevelser som överträffar förväntningarna. De senaste veckorna har jag jobbat intensivt med att ta fram ett paket med tio landsvägsturer på och runt Hallandsåsen. För att så många som möjligt ska kunna njuta av utmanande klättringar, hisnande utsikter och böljande grönska varierar de tio rutterna i längd och höjdskillnad. De kortaste går främst på cykelvägar och lågtrafikerade vägar, medan de längre turerna har inslag av något mer trafikerad väg. Ambitionen är dock att skapa så säkra, cykelvänliga och vackra rutter som möjligt för alla cyklister. Jag har också försökt att fånga in så många av Hallandsåsens allra bästa vägsträckor som möjligt. Det är härligt att få dela med sig av kunskap från många års cyklande på åsen.Och jag vill påstå att den cykling som Båstad, Laholm och Ängelhom kan bjuda på är fullt i klass med cyklingen i sydeuropa - det är magiskt vackert! 

Turerna har Hallandsåsen som gemensam nämnare, men de bjuder också på bonusupplevelser från trakten, exempelvis Magnarps strand, Kullaberg, Lagan, Oxhultasjön och Karsefors kraftverk. Cyklisterna kommer att ges många möjligheter till sköna pauser. Turerna passerar genom, eller i närheten av, många mindre samhällen med mysiga kaféer, restauranger och affärer. Det finns också många platser som passar fint för den som har eget käk med sig - kanske en lunchmacka från pensionatet eller en hembakad energybar från hotellets kök.

Turerna kommer att finnas tillgängliga som GPX-filer via destinationerna.